TROJNI UMOR V HIŠI STRAHOV

Grozljivka (samo za najbolj pogumne); avtor: Domen Gole, 6. b

Bila sta detektiva Brane in Nejc. Bila sta pred težko nalogo. Morala sta ugotoviti, zakaj sta umrla Niko Kovač in njegov sin Marko Kovač. Vedela sta samo, da sta umrla brez vidnih znakov smrti. 

Odšla sta na kraj dogodka – grozljiv velikanski dvorec. Okna so bila zabita z deskami. Les, iz katerega je bil narejen, je bil plesniv in črviv. Vrata so bila vržena s tečajev in veter na podstrešju je žvižgal, da so te bolela ušesa. Detektiva sta vstopila. Brane, ki je šel prvi, si je porezal prste na okvirju vrat, ko jih je preiskoval. Malo je zajavkal in Nejca opozoril na steklo. Nadaljevala sta raziskovanje. Kmalu sta prišla do kuhinje, kjer je bil umorjen Niko Kovač. Vidita, da je bilo na tleh več razbitih krožnikov. Iskala sta prstne odtise, a sta našla samo Markove in Nikove. Nadaljevala sta iskanje. Prišla sta do otroške sobe, kjer se je Marko poslovil od tega sveta. Tam sta našla razbito televizijo in zmrcvarjeno posteljnino.

Ko sta nadaljevala iskanje, sta imela občutek, da ju nekdo opazuje. Zaradi tega sta postala malo živčna. Kmalu se je njuno iskanje bližalo koncu. Samo še podstrešja nista pogledala.

Ko sta prišla gor, je v njiju butnil vlažen in mrzel zrak. Nejc se je nakremžil, ker se je z glavo zaletel v pajčevino. Hitro si jo je strgal z obraza in začel pregledovati prvo od sedmih omar. Kmalu sta prišla do zadnje omare. Ko sta začela odpirati vrata, sta zaslišala šepet. Zaradi tega sta omaro še hitreje odprla. Ko sta jo odprla, ju je nezemeljska sila vrgla ob steno. Iz omare je pogledala prosojna glava in se zastrmela v njiju. Namesto oči je imela vdolbine. Usta so izgledala, kakor bi bila zašita in potem spet prerezana. Takrat sta imela iste misli: »To je nedvomno duh!« Oba sta zakričala in pobegnila iz sobe. Hitro sta zaprla vrata in počakala, da sta se nadihala.

»Neverjetno,« je zašepetal Nejc. Takrat je steno ob vratih razneslo. Brane in Nejc sta začela pljuvati in kašljati. Takrat sta spet zagledala tisti obraz in začela teči v otroško sobo, a ju je nezemeljska sila potegnila nazaj. Tako močno ju je držala, da se sploh nista mogla premikati.

Prišel je duh in začel jezno sikati. Odšel je proti Branetu, mu s silo odprl usta in zlezel vanje. Takrat je Nejcu popustila sila in se je lahko premikal. Stekel je proti vratom in opazoval dogajanje. Naenkrat je Branetovo truplo omahnilo na tla. Nejcu je bilo zdaj jasno, kako sta umrla Niko in Marko Kovač. Stekel je in za sabo zaslišal sikanje duha. Pridrvel je iz hiše in vključil avto. Videl je duha, ki je besno stal na pragu in ga jezno gledal. Odpeljal se je do šefa in mu povedal novice.

Nejc je za uspešno rešeno nalogo veliko zaslužil, Brane pa je dobil lep in dostojanstven pogreb.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost