Tehniški dan – Energija

Avtorica: Katarina Žagar, 8. a 

V torek, 19. marca, smo imeli osmošolci tehniški dan, namenjen ozaveščanju o pomembnosti varčevanja z energijo. Tehniški dan je potekal pod vodstvom agencije LEAG, ki svetuje pri načrtovanju zmanjšanja porabe in optimiziranju učinkovite rabe energije in uporabe obnovljivih virov energije.  

Osmošolci smo imeli priložnost spoznati različne vidike varčevanja z energijo. S pomočjo predavateljic smo se seznanili s tehnikami za zmanjšanje porabe energije v vsakodnevnem življenju. Tudi vi lahko prispevate k varčevanju energije, tako da: ugasnete luči, če jih ne potrebujete, med umivanjem zob zapirate vodo, ko zračite prostor, nimate vklopljenega gretja, če je možno, da hodite po stopnicah in ne z dvigalom, uporabljate javni prevoz … 

Poleg predavanja pa smo se preizkusili v izdelovanju stripov, ki so bili navdihnjeni s tematiko varčevanja z energijo, ter izdelavi maket hišk iz različnih materialov. Stripe si lahko ogledate pred učilnico fizike, ki ne le zabavajo, temveč tudi pričajo o pomembnosti trajnostnega ravnanja z energijo. Učenci smo s svojimi deli izrazili svoje poglede in ideje o tem, kako lahko posameznik prispeva k varčevanju z energijo.  

Poleg tega je bil ta tehniški dan posebno pomemben, saj je bil usklajen z mednarodnim dnem vode, tako da smo se pogovorili tudi o varčevanju in ravnanju s to pomembno dobrino. 

(Visited 36 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost